Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

204 samen VISsen-uitjes in 2023 (video)

204 samen VISsen-uitjes in 2023 (video)

Vanuit het Samen VISsen-project zijn in 2023 meer dan 200 speciale visuitjes voor bewoners van zorgcentra georganiseerd. Sportvisserij Nederland is trots dat het programma een stijgende lijn vertoont. Het programma draait op honderden vrijwilligers van hengelsportverenigingen. De maatschappelijke waarde van de sportvisserij wordt via dit unieke project bovendien mooi onder de aandacht van het grote publiek gebracht.

Waar Samen VISsen in 2021 nog voorzichtig begon met 64 uitjes, stonden de deuren van zorgcentra in 2022 wagenwijd open. Met 171 visuitjes werd in dat jaar het aantal visuitjes bijna verdrievoudigd. Ook in 2023 is het Samen VISsen-programma verder gegroeid tot maar liefst 204 visuitjes. Dit bij wel 93 verschillende zorgcentra met in totaal meer dan 1.579 deelnemers.Naar de waterkant niet vanzelfsprekend

Aan de waterkant genieten van de natuur, een praatje maken en tegelijkertijd in spanning afwachten of de dobber ondergaat: voor veel bewoners van zorgcentra is dit niet meer vanzelfsprekend. Naast de bewoners vindt ook het personeel van de zorgcentra het daarom fantastisch dat de hengelsport deze uitjes organiseert. Zorgbegeleider Angela Witteveen van de Haagse Wijk- en Woonzorg: “Ik merk dat onze bewoners vrolijk worden van het vissen. Dat ze het naar hun zin hebben. Ze zitten gelijk op de praatstoel en er komen gewoon heel veel mooie herinneringen naar boven. Dat is gewoon genieten, ook voor ons als begeleiders.”

In contact met zorgcentra

Afgelopen jaar zijn 42 Samen VISsen-coaches vol enthousiasme aan de slag gegaan met het organiseren van deze visuitjes bij zorgcentra. Dit zijn de coördinatoren vanuit de lokale hengelsportvereniging. Deze begeleiden – samen met een team van enthousiaste vrijwilligers – de deelnemers aan de waterkant en helpen ze bij het vissen. Voor zorgcentra is meedoen aan Samen VISsen gratis. De hengelsportverenigingen worden ondersteund door de federaties en Sportvisserij Nederland met onder meer hengelmateriaal en een vergoeding.

Word ook Samen VISsen coach

Ook in 2024 hoopt Sportvisserij Nederland weer veel bewoners van zorgcentra mee naar buiten te nemen voor een heerlijk dagje aan de waterkant. Lijkt het jouleuk om hier zelf ook je steentje aan bij te dragen en namens jouw hengelsportvereniging Samen Vissen- coach te worden? Lees meer over Samen VISsen en hoe jij je kunt aanmelden.


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.