Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Over Samen VISsen

Wat ooit begon met een leuk idee van HSV het Meuntje uit Emmen, is nu een landelijk project: Samen VISsen. Samen VISsen wordt landelijk ondersteund door de hengelsportfederaties en Sportvisserij Nederland. Maar de échte motor van het project zijn de vrijwilligers van de deelnemende hengelsportverenigingen die het project lokaal uitvoeren. Bij een Samen VISsen activiteit wordt het zorgcentrum in contact gebracht met de lokale hengelsportvereniging. Vanuit de vereniging zorgt de coördinerende Samen VISsen-coach voor de verdere afstemming. De coach zorgt voor de hengels, aas, voer en voldoende vrijwilligers voor de ‘vistechnische’ begeleiding. Het zorgcentrum zorgt voor het vervoer naar de waterkant, de stoelen, een hapje, drankje en de zorgbegeleiding: Het vissen kan beginnen! 


Resultaten 2022

Waar 2021 nog werd gekenmerkt door de voorzichtigheid rondom de corona-maatregelen, stonden de deuren van zorgcentra in 2022 wagenwijd open. Met bijna drie keer zoveel visuitjes dan 2021, hadden de 171 visuitjes bij 67 zorgcentra dit jaar dan ook meer dan 1300 deelnemers. Zorgcentra vinden het fantastisch dat vrijwilligers vanuit de hengelsport dit initiëren. 


Over Sportvisserij Nederland

Sportvisserij Nederland is de landelijke belangenbehartiger voor ruim 1,1 miljoen sportvissers in Nederland en zorgt ervoor dat mensen kunnen vissen en mogen vissen. Ook maken we ons sterk voor een gezonde visstand en goed viswater. Sportvisserij Nederland is sinds 2008 Koninklijk en sinds 2013 aangesloten bij NOC*NSF. Met 550.000 aangesloten leden is Sportvisserij Nederland de op één na grootste sportbond.

Sportvisserij Nederland geeft via haar verenigingen de VISpas uit; de toestemming om in Nederland te mogen vissen en meteen het bewijs van lidmaatschap van één van de ruim 800 hengelsportverenigingen in Nederland.


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.