Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Samen VISsen: leuk & gezond

Bewoners van zorgcentra zijn de meest kwetsbare inwoners van ons land. Deze bewoners hebben vaak te maken met beperkingen die hen ervan weerhouden om er zelfstandig op uit te gaan. Een kwart van hen komt dan ook niet meer buiten. Daarom namen hengelsportverenigingen afgelopen jaar al meer dan 1300 bewoners van zorgcentra mee naar buiten, want samen vissen is leuk en gezond!

Een sociaal onderonsje

Tijdens het vissen wordt gezellig gekletst door vrijwilligers en deelnemers die vaak één-op-één gekoppeld zijn. Aan het einde van het visuitje zijn de twee dan ook echt maatjes geworden. “Die man is zijn gewicht in goud waard!” zegt een van de deelnemers enthousiast. Maar deelnemers genieten ook van alles wat er om hen heen gebeurt, de mensen die langs lopen en vragen aan de deelnemers wat ze aan het doen zijn. Een zorgbegeleider zegt dan ook dat de deelnemers “Het even aanvoelen dat ze er nog bij horen”.


“Je wordt er lekker rustig van”

Deelnemers vinden het heerlijk om buiten even tot rust te komen. Gewoon het bezig zijn, buiten in de natuur, maar ook het vissen zelf. Want het gefascineerd staren naar de dobber heeft iets rustgevends, bijna een soort meditatie. “… je bent helemaal op een andere toer, dus in andere gedachten … want je bent bezig met dat vissen, je let alleen op die dobber” zegt deelnemende mevrouw Rietveld.Even de kamer uit, iets om naar uit te kijken

Even de deur uit. “Ik zit vijf uur per dag voor de tv” zegt een van de deelnemers, en geeft aan het heerlijk te vinden om even een andere gedachte te hebben. Ondertussen genieten deelnemers tussen de bomen en van de eenden die langs zwemmen, even wat anders! Deelnemers zijn druk bezig met het vissen en stralen van oor tot oor als ze een visje vangen.Een foto, een blijvende herinnering

Met het gevangen visje even snel op de foto. Deelnemers vinden het superleuk, maar het is ook heel nuttig. Als de foto wordt afgedrukt en op de kamer van de deelnemer wordt geplaatst is het een echte smaakmaker. “Verzorgend personeel ziet die foto’s hangen en wijzen de foto aan: waar was dat?” en er begint een prachtig gesprek, vertelt een begeleidster. Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.