Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Voor de pers

Aan de waterkant genieten van de natuur, een praatje maken of in spanning afwachten tot de dobber ondergaat. Hengelsportverenigingen nemen inwoners van zorgcentra mee naar buiten voor een heerlijk dagje samen vissen. Want vissen moet toch voor iedereen mogelijk zijn?Voor zorgcentra, door hengelsportverenigingen

Samen VISsen zit is succesvol vanwege de lokale aanpak. We brengen een zorgcentrum in contact met de lokale hengelsportvereniging. Vanuit de hengelsportvereniging stemt de Samen VISsen-coach de plaats en tijd af met een medewerker van het zorgcentrum. De medewerker gaat dan aan de slag met de taken voor de zorg, te Samen VISsen-coach met het ‘vistechnische’ gedeelte.
Aandacht voor mensen- en vissenwelzijn

Naast de zorg voor de bewoners van zorgcentra besteden we ook veel aandacht aan het welzijn van de vis. De vrijwilligers van de hengelsportvereniging zien erop toe dat de vissen met natte handen probleemloos van de weerhaakloze haakjes worden ontdaan en voorzichtig wordt teruggezet.

Over het programma

Samen VISsen is een initiatief van Sportvisserij Nederland, hengelsportfederaties en hengelsportverenigingen in samenwerking met het IVN. Met Samen VISsen brengen we zorgcentra in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visuitje voor de bewoners kunnen plannen. Deze visuitjes zijn voor zorgcentra geheel gratis.

Een mooi onderwerp voor de media

Binnen het Samen VISsen stimuleren wij lokale aandacht in de media rondom de visuitjes. Wil je ook een leuk artikel of item maken over een Samen VISsen uitje bij jou in de buurt? Dan kun je terecht bij Rob Ceelen, Sectie Verenigingsondersteuning bij Sportvisserij Nederland (email: ceelen@sportvisserijnederland.nl, tel: (030) 6058400.

Teksten van publicaties vanuit het project kunnen worden gebruikt, niet van publicaties door andere media. Dit dient wel vooraf gemeld te worden via samenvissen@sportvisserijnederland.nl.Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.