Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Samen VISsen dag 2023: het was een mooi jaar

Samen VISsen dag 2023: het was een mooi jaar

De Samen VISsen coaches hebben afgelopen seizoen ruim 170 visuitjes met bewoners van zorgcentra gehouden. Tijdens de tweede landelijke Samen VISsen-dag voor meer dan 30 coaches en medewerkers werd afgelopen vrijdag 29 september in het schitterende gebouw van Radio Kootwijk stilgestaan bij dit prachtige resultaat.

In zijn korte introductie liet Rob Ceelen van Sportvisserij Nederland de behaalde resultaten en een impressie van de (besloten) Samen VISsen Facebook pagina zien. De schitterende, hartverwarmende foto’s en verhalen geven de essentie van het project weer. Sportvissen als manier om bewoners van zorginstellingen mee naar buiten te nemen en te genieten van het buiten zijn, de natuur en het contact met elkaar en de begeleiders. Om samen verhalen op te halen van vroeger en simpelweg te genieten van het moment. 

Tijdens een interactieve Kahoot peiling werd gebrainstormd over manieren en kansen om het Samen VISsen programma verder te verbeteren. De vragen en stellingen gaven ruimte om de deskundigheid die de coaches samen hebben opgebouwd, te gebruiken om elkaar en het Samen VISsen programma nog verder te verbeteren. Ook deelde Samen VISsen coach Toon Janssen van HSV De Breuly het mooie succes dat zij samen met de gemeente Zevenaar hebben gerealiseerd: een aangepaste, multifunctionele visoever voor het vissen met mensen met een beperking in het Rosorum Park in Zevenaar. Lees hier meer over hoe dit mooie succes tot stand kwam. Theatercollege ‘de 9 open deuren’

Jaap Vriend van de Vrijwilligersacademie Amsterdam nam de coaches mee in een bijna anderhalf durend theatercollege langs de ‘9 open deuren van communicatie’. Tijdens dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, nam Jaap de groep mee langs negen open deuren, die “alleen nog even ingetrapt hoeven worden”. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen. 
 

Radio Kootwijk

In de middag genoten de deelnemers van een leuke, interessante rondleiding in en rondom het prachtige voormalig zendstation Radio Kootwijk. Een gebouw met een bijzondere architectuur en een rijke, bijzondere geschiedenis

Over Samen Vissen

Met Samen VISsen brengen we zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visdag voor de bewoners kunnen plannen. De coaches geven aan dat zij bijzonder genieten van het plezier dat de deelnemers ervaren, zelfs als er weinig vis wordt gevangen! Het is daarnaast een mooie kans voor hengelsportverenigingen om te laten zien wat ze op maatschappelijk vlak kunnen bijdragen aan de samenleving.
 
In 2023 hebben al meer dan 170 VISuitjes plaatsgevonden door het hele land. Dit is gebeurd in samenwerking met maar liefst 80 zorginstellingen. Volgend jaar hopen we nog meer van deze mooie gebeurtenissen te kunnen realiseren. 


 

Meer weten?

Wil je meer weten over Samen VISsen? Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag en visuitjes organiseren voor een zorginstelling bij jou in de buurt? Kijk dan eens op www.samenvissen.nl wat daarvoor nodig is en meld je aan!


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.