Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Een alternatief programma bij slecht weer

Een alternatief programma bij slecht weer

Het vissen is iets waar deelnemers steeds weer naar uitkijken. De teleurstelling is dan ook groot wanneer het visuitje door bijvoorbeeld regen in het water valt. Hoe leuk zou het zijn als je er ook op deze dagen iets gezelligs van kunt maken? Hier worden wat praktijkervaringen en opties uiteengezet voor zo'n slechtweer-programma.

Kopje koffie, een pub quiz

“Bij ons in het verzorgingstehuis hebben we elke donderdag een mannenuurtje, dan komen de mannelijke bewoners gezellig bij elkaar en samen met twee vaste vrijwilligers van de HSV doen ze een kopje koffie met lekker kletsen. Af en toe eens een presentatie of film van een visreis. De verhalen komen vanzelf.”

HSV de Breuly heeft met zorgcentrum de Liemerije afgesproken dat zij altijd een alternatief programma aanbieden als er niet gevist kan worden. Eerder hadden zij een leuke PowerPointpresentatie over vissen en visavonturen, een tekenopdracht, een pub quiz en natuurlijk het Breulylied.

Waar rekening mee te houden?

Na het slechtweer-programma heeft HSV de Breuly de activiteit geëvalueerd. Dit heeft belangrijke inzichten opgeleverd voor een volgende keer. Zo kwamen zij erachter dat een binnenprogramma maximaal 1 tot 1,5 uur kan duren voor bewoners. Ook moeten opdrachtjes simpel zijn en vinden bewoners interactie fantastisch!

Of gewoon een aflevering van VIStv

Mocht je het slecht weer zijn kun je ook met de groep een aflevering van VIStv kijken. Op www.vistv.nl zijn afleveringen van zowel VIStv als VIStvXL terug te vinden. Maar ook de film Nederland onder water is online te vinden. Alleen even aansluiten op het grote scherm en het programma kan beginnen.

Een slechtweer-programma is iets waar je bij visuitjes over na kunt denken. Bewoners en vrijwilligers hebben op deze manier, ondanks het slechte weer, een leuke dag! Heb jij tips voor een slechtweer-programma? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met samenvissen@sportvisserijnederland.nl


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.