Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Samen VISsen, hoe een hele zorgkoepel enthousiast werd (VIDEO)

Samen VISsen, hoe een hele zorgkoepel enthousiast werd (VIDEO)

Een lekker dagje naar de waterkant is voor velen vanzelfsprekend. Bewoners van zorgcentra komen daarentegen nog maar zelden buiten. Tijdens een Samen VISsen uitje nemen vrijwilligers van hengelsportverenigingen de bewoners van zorgcentra in heel Nederland mee naar de waterkant. Iedereen is enthousiast, van deelnemers tot begeleiders. Bovendien zijn de visuitjes voor zorgcentra helemaal gratis.

Al sinds het begin van het Samen VISsen programma was de vestiging van de Liemerije in Zevenaar direct enthousiast. Samen met bewoners van Liemerije Westervoort wordt nu maandelijks gevist. De zorgcentra brengen de bewoners per bus naar de waterkant, waar de vrijwilligers van Hengelsportvereniging de Breuly al staan te wachten. Daar genieten ze van het buiten zijn, het heerlijke weer en de leuke gesprekken met de vrijwilligers. Maar niet alleen de bewoners genieten: “Het geeft enorm veel voldoening”, zegt vrijwilliger Toon Janssen. Hij is als Samen VISsen-coach de lokale coördinator van deze visuitjes.Een uitje dat bewoners écht willen

De Liemerije staat voor mensgerichte ouderenzorg, waar aandacht is voor ieders persoonlijke wensen. Het weer mogelijk maken van een oude passie zoals vissen sluit daar goed op aan. “We wisten van bewoners dat zij heel graag willen vissen en hebben er dan ook heel enthousiast op gereageerd”, zegt Miriam, activiteitenbegeleider bij de Liemerije. Na het succesverhaal in Zevenaar verspreidde het nieuws over de visuitjes zich vervolgens als een lopend vuurtje door de Liemerije.

Maatwerk zorgt voor succes

Als ook de Liemerije Meulenveld een aanvraag indient, is er in eerste instantie een uitdaging met het vinden van een geschikte locatie. Maar door goed overleg met Reinier, Samen VISsen-coach van HSV Doesburg, kwam dat snel goed. Nu zorgt een team van gepassioneerde vrijwilligers dat men er regelmatig kan vissen. Aan de waterkant komen allerlei verhalen los: “Volgende keer wil ik weer bij jou zitten hé!”, zegt een deelnemer tegen de vrijwilliger als hij weer naar de bus wordt begeleid na het visuitje.

Ook bij Liemerije Dijkzicht is men enthousiast. Hier organiseert Samen VISsen-coach Henk met zijn vrijwilligers van HSV Eiland Rijnwaarden nu regelmatig visuitjes. Inmiddels is ook de Liemerije Droostaete aangehaakt. De visuitjes worden daar op loopafstand van het zorgcentrum georganiseerd door Jaap en de vrijwilligers van HSV De Graskarper. Het is belangrijk om bij ieder zorgcentrum afzonderlijk te kijken wat mogelijk is, die lokale aanpak maakt Samen VISsen zo’n succes.

De lokale aanpak van Samen VISsen

Bij een Samen VISsen activiteit wordt het zorgcentrum in contact gebracht met de lokale hengelsportvereniging. Vanuit de vereniging zorgt de coördinerende Samen VISsen-coach voor de verdere afstemming. De coach zorgt voor de hengels, aas, voer en voldoende vrijwilligers voor de ‘vistechnische’ begeleiding. Het zorgcentrum zorgt voor het vervoer naar de waterkant, de stoelen, een hapje, drankje en de zorgbegeleiding: Het vissen kan beginnen!

Ook aan de slag?

De bewoners van jouw zorgcentrum trakteren op een lekker dagje uit aan de waterkant en ze weer laten ervaren hoe heerlijk het is om te gaan vissen? Of als Samen VISsen-coach vanuit jouw hengelsportvereniging visuitjes coördineren bij jou in de buurt? Kijk hier op de website of neem contact op via samenvissen@sportvisserijnederland.nl

Klik hier om direct een aanvraag te doen vraag dan een visuitje aan!


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.