Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De allereerste Samen VISsen-dag is geslaagd!

De allereerste Samen VISsen-dag is geslaagd!

De Samen VISsen coaches hebben afgelopen zomer 130 visuitjes met bewoners van zorgcentra gehouden. Tijdens de eerste, officiële Samen VISsen-dag voor coaches en medewerkers werd stilgestaan bij dit prachtige resultaat.

Wim Meijberg van het IVN nam de coaches mee naar buiten. Gewapend met een schepnet, een bakje en zoekkaarten gingen de Samen VISsen-coaches vervolgens vol enthousiasme aan de slag. Een leuke inspiratie voor de coaches om eens met de deelnemers van zorgcentra te doen. Na de lunch was het tijd voor een rondvaart over het Naardermeer.

Tijdens deze dag geven de Samen VISsen-coaches aan het fantastisch vinden om visuitjes te organiseren met zorgcentra. Ze zien de deelnemers genieten van de natuur en het vissen zelf; dit geeft heel veel voldoening en energie. De allereerste Samen VISsen-dag is dan ook geslaagd en voor herhaling vatbaar!Over Samen Vissen


Het is helaas een bekend gegeven: een deel van zorgcentra-bewoners komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding is. Veel ouderen hebben in hun jeugd en soms zelfs een leven lang gevist. Vissen is een prachtige manier om deze mensen mee naar buiten te nemen en in contact te brengen met de natuur.

Voor de samenleving

 
Met Samen VISsen brengen we zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visdag voor de bewoners kunnen plannen. De coaches geven aan dat zij bijzonder genieten van het plezier dat de deelnemers ervaren, zelfs als er weinig vis wordt gevangen! Het is daarnaast een mooie kans voor hengelsportverenigingen om te laten zien wat ze op maatschappelijk vlak kunnen bijdragen aan de samenleving.

Het ontstaan van Samen VISsen

 
Wat in 2016 begon met een prachtig initiatief van HSV het Meuntje uit Emmen wordt nu in het hele land opgepakt. Na het startschot in februari 2020 ging het land wegens de corona-epidemie in lockdown. Toch hebben dat jaar enkele enthousiaste Samen VISsen coaches al de eerste visuitjes georganiseerd. In 2021 hebben tenminste 64 VISuitjes plaatsgevonden door het hele land. Dit is gebeurd in samenwerking met maar liefst 31 zorginstellingen. Dit jaar zitten we al op ruim 130 visuitjes in samenwerking met 59 zorginstellingen.

Meer weten?

 
Wil je meer weten over Samen VISsen? Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag en visuitjes organiseren voor een zorginstelling bij jou in de buurt? Kijk dan eens wat daarvoor nodig is en meld je aan!


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.