Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Samen VISsen: Voor zorgcentra, door hengelsportverenigingen!

Samen VISsen: Voor zorgcentra, door hengelsportverenigingen!

Met het project Samen VISsen brengen we zorgcentra in contact met de lokale hengelsportverenigingen. Zodat zij samen een gezellige VISdag voor de bewoners kunnen organiseren.

Een kwart van de bewoners van zorgcentra komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Vissen is een fantastische manier om deze mensen mee naar buiten te nemen en weer in contact te brengen met de natuur. Het buiten zijn levert een positieve bijdrage aan hun gezondheid en welzijn. 


Veel ouderen hebben in hun jeugd en soms zelfs een leven lang gevist. Samen Vissen zorgt ervoor dat deze ouderen een ochtend of middag kunnen gaan vissen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging. 


We zijn begonnen met informatieavonden voor de hengelsportverenigingen om hun enthousiast te maken voor dit project en de aanvragen in te plannen. 


Afgelopen jaar zijn er diverse ochtenden en middagen gevist met bewoners uit verschillende zorgcentra, maar ook met mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Een kopje koffie of thee met iets lekker mag hierbij natuurlijk niet ontbreken, meestal wordt dit uitgebreid door de deelnemende verenigingen verzorgd. Stuk voor stuk hebben de deelnemers genoten van deze unieke buitenactiviteit. Maar ook bij de vrijwilligers was regelmatig een glimlach te zien, omdat de deelnemers zichtbaar genoten. Tijdens het Samen Vissen kwamen regelmatig begeleiders en familieleden van de deelnemers een kijkje nemen. Zij vonden het prachtig om te zien hoe hun cliënten of ouder(s) zichtbaar genoten. 


Wat zou het ontzettend leuk zijn als het project Samen Vissen nog verder groeit en het aantal deelnemers toeneemt en we kunnen uitbreiden in andere delen van onze regio. Ken jij een zorgcentra die wil deelnemen aan dit project? Laat het ons weten dan nemen wij contact op!


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.