Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Word vrijwilliger

Als vrijwilliger vanuit je hengelsportvereniging gaan vissen met mensen die dat zelf niet meer kunnen. Het Samen VISsen project wordt gedragen door de honderden vrijwilligers die de visuitjes mogelijk maken. Aan de waterkant zorgen deze vrijwilligers van de hengelsportvereniging voor hengelmateriaal en de begeleiding bij het vissen. En - misschien wel het belangrijkst - gezelschap en een praatje voor de deelnemers. De hengelsportvereniging selecteert in overleg met de zorginstelling een geschikt viswater (in de buurt, veilige oevers, toiletvoorziening aanwezig) en zorgt voor een groepsvergunning. Het aantal vrijwilligers bepaalt het maximumaantal deelnemers. 


Wat ga je doen als vrijwilliger?
✓ Help visuitjes mogelijk te maken voor ouderen uit zorgcentra.
✓ Gebruik je viservaring om anderen te inspireren en te begeleiden.
✓ Beleef een gezellige dag met andere vis enthousiastelingen.
✓ Coördineer een visuitje, of ga alleen mee vissen.


Welke rol past bij jou?

Naast de vrijwilligers die begeleiden bieden tijdens het uitje wordt het visuitje lokaal gecoördineerd door Samen VISsen coaches. Dit zijn de vrijwilligers, die in samenwerking met of vanuit de lokale hengelsportvereniging de visuitjes organiseren. Zij zijn de contactpersoon voor de zorginstelling, degene die het contact zijn naar de hengelsportvereniging toe en die de extra vrijwilligers betrekken als extra begeleiders bij het vissen. Deze coördinerende Samen VISsen coaches worden zo goed mogelijk ondersteund door de federatie en Sportvisserij Nederland!

Hoe word ik Samen VISsen coach?

Interesse om je namens jouw HSV in te zetten als Samen VISsen coach? Via dit aanmeldformulier kun je direct aangeven dat je bereid bent om visuitjes te organiseren namens jouw hengelsportvereniging. Op deze pagina kun je terecht voor ondersteuning bij verschillende stappen binnen het organiseren. Download hier de handout van de infoavond. Nog vragen? Neem gerust contact op via dit contactfomulier.


Samen vissen is een initiatief van:


samenvissen
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.