Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Visuitje in de praktijk

Samen VISsen is gericht op bewoners van zorginstellingen (ouderen en mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking). Met Samen Vissen kiezen we voor korte lijnen. De hengelsportvereniging spreekt samen met de zorginstelling af waar en wanneer men gaat vissen. De vrijwilligers van de vereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. 

Taakverdeling

De activiteitenbegeleiders van de instelling brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en drankje en zorgbegeleiding. Download hier een eenvoudig voorbeeld draaiboek (PDF).

De Samen VISsen coach en andere vrijwilligers van de hengelsportvereniging begeleiden de deelnemers bij het vissen. Het zorgcentrum blijft verantwoordelijk voor het wel en wee van de deelnemende bewoners. Samen bekijken zij of een vislocatie veilig is voor de deelnemers, maar bijvoorbeeld ook of er een (aangepast) toilet in de buurt is. 
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.