Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Vrijwilligers

Het Samen VISsen project wordt gedragen door de honderden vrijwilligers, die de visuitjes mogelijk maken. Aan de waterkant zorgen deze vrijwilligers van de hengelsportvereniging voor hengelmateriaal en de begeleiding bij het vissen. De hengelsportvereniging selecteert in overleg met de zorginstelling een geschikt viswater (in de buurt, veilige oevers, toiletvoorziening aanwezig) en zorgt voor een groepsvergunning. Het aantal vrijwilligers bepaalt het maximum aantal deelnemers.

Taken  

De visuitjes worden lokaal gecoördineerd door Samen VISsen coaches. Dit zijn de vrijwilligers, die in samenwerking met of vanuit de lokale hengelsportvereniging de visuitjes organiseren. Zij zijn de contactpersoon voor de zorginstelling, degene die het contact zijn naar de hengelsportvereniging toe en die de extra vrijwilligers betrekken als extra begeleiders bij het vissen.

De overige vrijwilligers zorgen op verzoek en onder leiding van de Samen VISsen coach dat alle deelnemers een fijne en gezellige visdag hebben. Zij zorgen voor de 'vistechnische' begeleiding, zoals het op- en aftuigen van de hengels, het voeren en het - indien nodig - aanzetten van het aas en onthaken en terugzetten van de gevangen vis. En - misschien wel het belangrijkst - gezelschap en een praatje voor de deelnemers. De zorgbegeleider zorgt voor de overige (zorg)begeleiding van de deelnemers.

Hoe word ik Samen VISsen coach?

Via dit aanmeldformulier kun je aangeven dat je bereid bent om namens jouw hengelsportvereniging tenminste één maal per jaar een visuitje te organiseren voor minimaal drie bewoners van een zorginstelling in jouw gemeente. Je bent daarmee namens jouw HSV de 'Samen VISsen coach': het aanspreekpunt en de coördinator van visuitjes met bewoners van een lokale zorginstelling.


Naar aanleiding van je aanmelding nemen we binnen twee weken contact met je op om met jou af te spreken hoe je kunt deelnemen aan het project en zullen we je vragen wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Je kunt bij het veld 'Opmerkingen' eventueel al aangeven hoeveel begeleiders er namens jouw vereniging naar verwachting beschikbaar zijn voor de begeleiding voor de deelnemers. Ook kun je hier aangeven of jouw vereniging al actief is met een vergelijkbare activiteit. 

Aandacht voor vissenwelzijn

Bij een visuitje wordt expliciet aandacht gegeven aan het welzijn van de vis. De Samen VISsen coaches zorgen ervoor dat de gevangen vissen met natte handen worden vastgepakt, deze voorzichtig worden onthaakt en daarna laag bij het water worden teruggezet. Bij de visuitjes gebruiken we weerhaakloze haakjes, om een vis snel en probleemloos te onthaken. 
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.