Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Het visuitje

Ieder jaar worden visuitjes georganiseerd met bewoners van tientallen zorginstellingen in Nederland. Tijdens een visuitje helpen speciale Samen VISsen coaches u om zorgeloos te genieten van een lekker middagje vissen aan de waterkant van een viswater in de buurt. Deze Samen VISsen coaches verzorgen het visuitje samen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging.

Een visuitje is voor uw zorginstelling helemaal gratis. De vrijwillige Samen VISsen coaches nemen alle materialen die nodig zijn zelf mee. Zij begeleiden u bij het vissen en ondersteunen elke deelnemer zodanig, dat iedereen actief kan meevissen en een visje kan vangen. Ook helpen de vrijwilligers uiteraard bij het 'landen' en het zorgvuldig onthaken en terugzetten van de gevangen vis.

Het enige dat uw zorginstelling moet verzorgen zijn de zorgbegeleiding, het vervoer naar de waterkant en een hapje en een drankje tijdens het visuitje. Lees meer over het Samen VISsen programma in deze folder (PDF).

Een visuitje met uw zorginstelling?

Wilt u uw medebewoners trakteren op een lekker dagje uit naar de waterkant en ze laten ervaren hoe heerlijk het is om te gaan vissen? Vraag dan aan uw activiteiten- of zorgbegeleider om een visuitje aan te vragen! Onder het kopje ‘Zorgbegeleider’ is alle informatie te vinden. 

De visuitjes zijn bedoeld voor bewoners van allerlei soorten zorginstellingen. Samen met de begeleider van de instelling wordt bekeken welk viswater geschikt is voor de deelnemers en hoeveel begeleiders nodig zijn. De mooiste tijd voor de visuitjes is de periode mei t/m september. Omdat er enige voorbereidingstijd nodig is, is het verstandig om een visuitje ruim van tevoren aan te vragen.


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.