Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Visuitje met zorgcentra

Een kwart van de bewoners van zorgcentra komt niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Uit onderzoek blijkt dat juist voor deze kwetsbare groep contact met de natuur positief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn. Tijdens een visuitje gaat een Samen VISsen coach van de lokale hengelsportvereniging samen vissen met bewoners van een lokale zorginstelling. Vissen is een fantastische manier om inwoners van zorginstelling met een gezellige activiteit in beweging te krijgen en te laten genieten van de natuur.Aandacht voor vissenwelzijn

Bij een visuitje wordt expliciet aandacht gegeven aan het welzijn van de vis. De Samen VISsen coaches zorgen ervoor dat de gevangen vissen met natte handen worden vastgepakt, deze voorzichtig worden onthaakt en daarna laag bij het water worden teruggezet. Bij de visuitjes gebruiken we weerhaakloze haakjes, om een vis snel en probleemloos te onthaken.


Over het programma 

Samen VISsen is een initiatief van Sportvisserij Nederland in samenwerking met het IVN. Met Samen VISsen brengen we zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visdag voor de bewoners kunnen plannen. Deze visuitjes zijn gratis.

Een mooi onderwerp voor de media

Binnen het Samen VISsen stimuleren wij lokale aandacht in de media rondom de uitjes. Wil je ook een leuk artikel of item maken over een Samen VISsen uitje bij jou in de buurt? Dan kunt u terecht bij Rob Ceelen, Sectie Verenigingsondersteuning bij Sportvisserij Nederland (email: ceelen@sportvisserijnederland.nl, tel: (030) 6058400).

Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.