Winkelwagen
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Visuitje voor bewoners van zorgcentra

Tijdens een visuitje gaat een Samen VISsen coach van de lokale hengelsportvereniging samen vissen met bewoners van een lokale zorginstelling. Vissen is een fantastische manier om deze mensen weer in contact te brengen met de natuur.

Een kwart van de bewoners van zorgcentra komt namelijk niet meer buiten omdat ze dat zelf niet meer kunnen of omdat er geen begeleiding voor is. Uit onderzoek blijkt dat juist voor deze kwetsbare groep contact met de natuur positief bijdraagt aan hun gezondheid en welzijn.


Voor zorginstellingen door hengelsportverenigingen 

Veel ouderen hebben in hun jeugd en soms zelfs een leven lang gevist. Samen Vissen zorgt ervoor dat deze ouderen een ochtend of middag kunnen vissen met vrijwilligers van de lokale hengelsportvereniging. Hierdoor is het vissen voor hen weer toegankelijk en genieten zij van een dagje buiten. Dat levert gezellige dagen vol vrolijkheid op.

De vrijwilligers van de vereniging zorgen voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De activiteitenbegeleiders van het tehuis brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en drankje en zorgbegeleiding. Dat is alles: het vissen kan beginnen! 


Aandacht voor vissenwelzijn

Bij een visuitje wordt expliciet aandacht gegeven aan het welzijn van de vis. De Samen VISsen coaches zorgen ervoor dat de gevangen vissen met natte handen worden vastgepakt, deze voorzichtig worden onthaakt en daarna laag bij het water worden teruggezet. Bij de visuitjes gebruiken we weerhaakloze haakjes, om een vis snel en probleemloos te onthaken.

Over het Samen VISsen programma 

Samen VISsen is een initiatief van Sportvisserij Nederland in samenwerking met het IVN. Met Samen VISsen brengen we zorginstellingen in contact met hengelsportverenigingen, zodat zij onderling een visdag voor de bewoners kunnen plannen. Deze visuitjes zijn gratis.

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht bij Bert Zoetemeyer of Gerwin Gerlach, Sectie Verenigingsondersteuning bij Sportvisserij Nederland (tel: (030) 6058400, email: samenvissen@sportvisserijnederland.nl).


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.